Welkom:

Judo Zwolle is een club die al ruim 20 jaar in Zwolle actief is en voor diverse doelgroepen lessen en trainingen verzorgd. Vanaf 6 jaar is iedereen welkom. Ook voor kinderen met autisme en speciaal onderwijs (cluster 4) hebben we judolessen.

Voor de judoka’s die graag wedstrijden doen hebben we vanaf 9 jaar wedstrijdtrainingen.

De lessen worden gegeven in Zwolle-Zuid, Stadshagen en Zwolle Noord

De grondlegger van het judo, Jigoro Kano, ziet judo als een levenswijze waarbij hij uitgaat van twee belangrijke principes,  nl. gemeenschappelijk welzijn en maximale doelmatigheid. Judo Zwolle vindt haar inspiratie in deze visie.

Doelstelling van Judo Zwolle:
We stellen ons tot doel dat alle judoka’s plezier in judo ervaren en steeds opnieuw uitgedaagd worden om beter te leren judoën.

Wij willen graag samen met de ouders er aan werken dat onze judoka’s plezier en uitdaging in judo blijven beleven. Daarom staan wij altijd open voor informatie  die helpt om onze judoka’s beter te begrijpen.

De lessen:
Judo Zwolle is een club waar professionele judoleraren de groepen les- en training geven.

Onze manier van werken kenmerkt zich o.a.  door :

  • leren en ontwikkelen gaan spelenderwijs, daarmee spelen we in en sluiten we aan bij de mogelijkheden en inbreng van de judoka’s
  • in de les wordt veel gevarieerd zodat iedereen zijn/haar sterke kanten kan ontdekken
  • we richten ons vooral op soepel en technisch judo

Als onze judoka’s mee willen doen aan wedstrijden maken wij hierin doelbewuste keuzes. Voor de jonge judoka geldt ook hier dat plezier en succeservaringen centraal staan. Oudere judoka’s leren dat wedstrijden ook veel uitdagingen kennen waardoor ze gestimuleerd worden zich verder te ontwikkelen.

Unesco:

(organisatie van de verenigde naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur)

heeft judo uitgeroepen tot de meest waardevolle sport voor de jeugd (4-21 jaar). Naast de fysieke elementen als werpen, duwen, kruipen, springen, rollen, vallen is de coördinatie tussen handen en voeten en het psychomotorische aspect (de relatie met de ander in het spel en de strijd, technische en tactisch), van belangrijke waarde geacht.